Mimari Proje

Mimari Proje

Kendine ait bir ev sahibi olmak herkesin hayalidir. Bu hayale ulaşmak için izleyebileceğiniz iki yol bulunmaktadır. Bu yöntemlerin ilki mevcut inşa edilmiş bir ev satın almak diğeri ise kendinize ait arsanıza hayal etmiş olduğunuz evi yaptırmaktır. İlk yöntemde mimari proje, statik proje, mekanik proje, elektrik projesi gibi terimlerle karşılaşmazsınız. İkinci yöntemi tercih edecek olursanız ise, kendinizi bu terimlerin arasında bulursunuz. Profesyonel bir mimari ve mühendis ekibiyle çalışarak bu projeleri eksiksiz bir şekilde tamamlayabilirsiniz.
 

Mimari Proje Nedir?

Bir yapının planları, kesitleri, malzeme ve detay çizimleri, cephe ve dış görünüşleri, kat planları, yapıların birbirleriyle oranı, iç düzenleri ve detayları hakkında mimari ve teknik bilgi veren projelere Mimari Proje denir. 
 

Mimari Proje Neler İçerir?

Mimarlığın üç temel ögesi olan estetik kaygı, yapı sağlamlığı ve yapı işlevselliğinden yola çıkarak mimari projeler aşağıdaki hesapları ve detayları içermektedir.

- Vaziyet Planı
- Kat İrtifakına ve kat mülkiyetine dayalı paylaşım tablosu
- Metrekare Cetveli
- Kat Planları ve Çatı Planı
- Yeterli Sayıda Kesit, Görünüş, Detay
- Toprak Kazı Hesabı
- Otopark, Sığınak ve Ağaç hesapları
 

Mimari Proje Aşamaları Nelerdir?

Mimari proje hazırlanırken, öncelikle işverenin ihtiyaçları belirlenir. Belediyeden arsa ölçüleri ve imar çapı alınır. Tasarım yapılırken bölgenin genel mimari dokusu ve etrafındaki yapıların estetiği göz önünde bulunur. 

- İhtiyaç Programı – Dokümantasyon
Mimari projenin ilk aşaması yapılacak olan yapının türüne göre gereksinimlerin belirlenmesidir. Bu aşamada müşteri ile yapıdan beklentileri ve gereksinimleri tartışılır. Daha sonrasında standartlara ve yönetmeliklere uygun veriler toplanır. Müşteriden, ilgili belediyelerden ve tapudan imar çapı, ölçü krokisi ve plankote alınır ve çalışmalara başlanır.

- Konsept Tasarım
Mimar konsept tasarım aşamasında, mahalleri şematik olarak yerleştirerek alternatif tasarımlara gidebilir. Bu aşamada mimar imar, yangın, deprem, otopark ve sığınak yönetmeliklerini inceler. Emsal hesabı yaparak ilerleyen aşamalarda projede oluşabilecek problemler engellenmiş olur.

- Kesin Proje
Bu aşama uygulama projesinden bir önceki aşamadır ve çok büyük önem taşımaktadır. Burada yapılacak hatalar uygulama çizimlerinde problemler yaratabilir. Bu yüzden çok büyük önem arz etmektedir. Bina aksları, duvar kalınlıkları, tavan yükseklikleri, pencere boyutları, kesit ve görüşler netleşir. Tefriş yerleşimleri yapılır. Statik, mekanik ve elektrik projeleri kesinleştirilir.

- Uygulama Projesi
Uygulama projesinde, projenin yapımına ait gerekli bütün bilgiler proje işlenmelidir. Bu aşamada statik, elektrik ve mekanik projelerle alakalı bütün problemler giderilir. Bütün değişiklikler mimari projeye eklenir.
 

Antalya Mimari Proje Fiyatları

Mimari proje fiyatları, proje yeri, proje bilgileri, proje hizmet bilgileri ve proje zorluk kriterlerine göre belirlenir. Proje bilgileri olan, proje yılı, proje sınıfı, proje alanı ve tekrar sayısı mimari proje fiyatlarındaki genel maliyeti büyük oranda belirlemektedir. Kullanışlı mimari çözümler ve uygun fiyatlı Antalya Mimari Proje Fiyatlarına ulaşmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.